lunes, 19 de diciembre de 2011

GOOGLE 2011



En aquest video us mostrem el més buscat a google en aquest 2011. Surten diferents notícies, les més buscades, pero això nomes es un resum, hi han hagut molt més noticies, i no nomes noticies, sino pàgines webs, com ara facebook, tuenti, o el diari com el marca i més com el youtube, el hotmail...
També es van buscar personatges com la historia d'Ortega cano o la mort d'Amy Winehouse...o sobre el watshap o la dieta duncan...

domingo, 4 de diciembre de 2011




Aqui us mostro les fotos de l'escrursio a monserrat, que ens ho vam passsar molt bé, encara que vam tenir que caminar molt i vam acabar molt cansats, i amés, amb el fred que feia...
Vam anar les dues classes de 4t d'ESO.
Per pujar les fotos al blog, m'he tingut que crear un compte al photosnack, vaig seleccionar les fotos i despres,vaig copiar l'HTML al blog.

miércoles, 30 de noviembre de 2011


Open publication - Free publishing - More activitats

Aqui he penjat les activitata que hem anat fent a classe sobre el windows. Havien cosses que ja sabia i d'altres que no i que ara ja sé i m'ha servit per a moltes coses.
He fet les activitats en un word, despres m'he creat un compte a l'issuu i l'he penjat, despres he copiat l'HTML i l'he enganxat al blog.

domingo, 6 de noviembre de 2011

SISTEMES OPERATIUS

Sistema operatio power point
View more presentations from ANAMM8

En aquest power point us esplico que són els sistemes operatius, els tipus que hi ha, els més utilitzas...
L'he fet desde un programa, el programa de fer powers points, i quan he acabat l'he pujat al slideshare, una pàgina pero penjar els powers points, i una vegada està penjat, he copiat l'URL i l'he e ganxat aquí.
Espero que us serveixi per alguna cosa i que us agradi! 

lunes, 10 de octubre de 2011

PERIFÈRICS

Esbrina què és la UCP. Enumera els elements que la componen i descriu quines funcions fa.
Circuit microscòpic que interpreta i executa les instruccions, s'encarrega del control i el procès de dades  en els ordinadors. Fabricat en un xip que conté milions de components electrònics.
Les seves parts principals son:
·El processador: unitat de control i la unitat aritmètrica
·Memòria central

Descobreix quins processadors s’estan instal·lant actualment en els ordinadors qu es venen a les botigues d'informàtica.Els processadors que s'instalen actualment són: INTEL i AMD.
Intel és una empresa multinacional fundada per Gordon Moore i Robert Noyce el 1968, que fabrica microprocessadors, circuits integrats especialitzats i altres dispositius electrònics. Andrew Grove  col·laborà també en el desenvolupament d'aquesta companyia.
Amd és la segona companyia mundial productora de microprocessadors i un dels mes importants fabricants de memoria flash i altres dispositius semiconductor. Fundada el 1969  i amb la central a Sunnyvale, Califòrnia.
AMD és 15è entre els Primers 20 líders de vendes de semiconductor mundials amb ingressos el 2005 de $3.9 mil milions.

Explica quina és la funció dels perifèrics i com els classificaries
• Perifèrics d’entrada: són dispositius que permeten que l’usuari introdueixi
informació a l’ordinador (les dades flueixen des del perifèric cap a
l’ordinador). Alguns exemples de perifèrics d’entrada són: teclat, ratolí, escàner,
micròfon o càmera digital.
• Perifèrics de sortida: són dispositius que usa l’ordinador per mostrar els
resultats a l’usuari (extreure la informació); és a dir, les dades fl ueixen des
de l’ordinador cap a l’exterior. Alguns exemples de perifèrics de sortida són:
monitor, impressora, plòter o altaveus.
• Perifèrics d’entrada i sortida: compleixen les funcions d’enviar i rebre
dades a l’ordinador, o des d’ell. Hi ha alguns perifèrics d’entrada i sortida
que s’anomenen d’emmagatzematge (fi g. 1.7). Alguns exemples de perifèrics
d’entrada/sortida són: mòdem, discos fl exibles, llapis de memòria
USB, targeta de xarxa, targeta de so, etcètera.
Com es pot classificar el software? Quines diferències trobes entre els diferents grups?

• Software de sistema: aïlla en la mesura del possible els detalls específics de
l’ordinador particular. Aquest grup de programes és constituït principalment
per:
Sistema operatiu: és la base software de qualsevol ordinador, permet
treballar amb l’ordinador i s’hi instal·la la resta de tipus de software.
— Drivers o controladors de dispositius: programes que permeten que el
sistema operatiu es comuniqui amb els perifèrics.
• Software de desenvolupament: programes que permeten crear altres
programes (eines que ajuden un programador a escriure un software nou).
Se solen conèixer amb el nom de llenguatges de programació i n’hi ha una
multitud en l’actualitat (per exemple: Java, C##, C++, Pascal, Cobol, PHP, ASP,
etcètera).
• Software d’aplicació: programes que s’executen sobre el software de sistema
i permeten que els usuaris facin tasques específiques (processadors de
textos, bases de dades, fulls de càlcul, presentacions, Internet, compressors,
programes educatius, finances, etcètera)

jueves, 6 de octubre de 2011

QUÈ ES LA INFORMÀTICA?


QUÈ ÉS LA INFORMÀTICA?
La informàtica és la ciència o tècnica relativa a la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la información utilitzant dispositius electrònics i sistemes computacionals. Hi influyesen moltes  de les tècniques i de les màquines que l’home ha desenvolupat durant la història per donar suport i potènciar les seves capacitats de memòria, de pensament i de comunicació. D'entre aquestes màquines cal destacar l’ordinador.
En la informàtica hi convergeixen els fonaments de les ciències de la computació, la programació i les metodologies pel desenvolupament de programari, així com els tòpics selectes d'electrònica. S'entén per informàtica la unió sinèrgica del còmput i de les comunicacions.
La informàtica s'utilitza en múltiples tasques, per exemple en l'elaboració de documents, en el control de processos i robots industrials, en telecomunicacions i vigilància, en el desenvolupament de jocs, etc.
El mot Informàtica prové del de informatique, paraula francesa, creada per l'enginyer Philippe Dreyfus als anys cinquanta, i que deriva de la fusió de information i automatique.
La informàtica es la ciència que s’encarrega del tractament automàtic de la informació.Ens ha proporcionat i facilitat la manipulació de grans volums de dats i la execució ràpida de càlculs.
La informàtica te la seva base en les matemàtiques i la física.

ARQUITECTURA:
És el disseny conceptual i l'estructura operacional fonamental d'un sistema de computador. És a dir, és un model i una descripció funcional dels requeriments i les implementacions de disseny per diverses parts d'una computadora, amb especial interès a la forma en la qual la unitat central de procés (CPU) treballa internament i accedeix a les direccions de memòria.
També sol definir-se com la forma de seleccionar i interconnectar components del maquinari per crear computadores segons els requeriments de funcionalitat, rendiment i cost.

El seu inventor va ser John Von Neumann. Va neixer a Budapest al1903 i va morir a Washington al 1957. Va ser científic, físic i matemàtic. Considerat per alguns dels més importants científics del segle XX.

LLENGUATGE:
Un llenguatge de programació és un llenguatge informàtic usat per controlar el comportament d'una màquina, normalment un ordinador. Cada llenguatge té una sèrie de regles sintàctiques i semàntiques estrictes que cal seguir per escriure un programa informàtic, i que en descriuen l'estructura i el significat respectivament. Aquestes regles permeten especificar tant la classe de dades amb què treballarà el programa com les accions que realitzarà. Mentre que alguns llenguatges es defineixen per una especificació formal (un document), altres són definits oficiosament per una implementació concreta (un compilador).
XARXES:
La xarxa en bus és una topologia de xarxa on els nodes estan connectats a un medi de comunicació comú bidireccional: el bus, on es troben ben definits els punts de terminació.Aquesta topologia necessita de tècniques, a nivell de circuits i a nivell de protocols, per a compartir-ne i repartir-ne la capacitat del medi entre els nodes de la xarxa.
 

La Xarxa en estrella és una topologia de xarxa on els nodes estan connectats a un node central o hub mitjançant enllaços punt a punt, que actua d'enrutador per transmetre els missatges entre nodes.


En informàtica, la xarxa en anell és una topologia de xarxa on cada node té una única connexió d'entrada i una altra de sortida. Cada node es connecta amb el següent fins l'últim que s'ha de connectar amb el primer. D'aquesta manera, es forma un camí unidireccional tancat format per enllaços punt a punt entre cada node.

La xarxa en malla és una topologia de xarxa on cada node està interconnectat amb un o més nodes. D'aquesta manera quan s'ha d'enviar un missatge entre dos nodes es buscarà la ruta més adient. Aquesta ruta pot dependre dels costos econòmics, la càrrega de les altres rutes, la velocitat o qualsevol altre paràmetre.



SISTEMA OPERATIU:
El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.
El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal (ja sigui un ordinador personal, un telèfon mòbil, etc). El sistema operatiu actua com a amfitrió dels diversos programes d'aplicació que normalment corren sobre una màquina. Una de les principals funcions és gestionar els detalls de l'operació del maquinari, de manera que els diversos programes no se n'hagin d'ocupar, alleugerint i fent més fàcil així el procés de programació d'aquestes aplicacions. La gran majoria d'ordinadors, des de telèfons mòbil, ordinadors personals, videoconsoles fins a supercomputadors, usen algun tipus de sistema operatiu.

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL:
La intel·ligència artificial (IA) és una part de la informàtica, dedicada al desenvolupament d'algorismes que permet a una màquina (habitualment un computador) prendre decisions intel·ligents o, si més no, comportar-se com si tingués una intel·ligència semblant a la humana.
Determinar si un ordinador realment es comporta de manera intel·ligent és complex. Hi ha moltes definicions de què és exactament la intel·ligència artificial. La més estesa és la de John McCarthy (1995), que afirma que "és fer que una màquina es comporti d'una manera que seria considerada intel·ligent en un humà."
Es considera l'avi de la intel·ligència artificial al britànic Alan Turing que, al llarg de la Segona Guerra Mundial i sota els auspicis del servei d'intel·ligència britànic, va començar a fonamentar les bases del que avui coneixem com a intel·ligència artificial.
Existeixen diferents tipus de coneixement i mitjans de representació del coneixement. El qual pot ser carregat en l'agent pel seu dissenyador o pot ser après pel mateix agent utilitzant tècniques de aprenentatge.







jueves, 22 de septiembre de 2011

BENVINGUTS AL MEU BLOC!

Hola em dic Ana i soc la creadora d'aquest bloc. Vaig a l'escola SAMC (Sant Antoni Mª Claret). Soc una nena de 15 anys a a qui li agrada el món d'Internet. En el meu bloc us aniré mostrant diferents publicacions sobre temas molt interesants on podreu aprendre i on em podeu deixar qualsevol comentari. M'agrada molt sortir amb les meves amigues i amics i divertir-me. No puc passar una tarda sense riure amb elles, i sense passar-m'ho bé. 
L'esport que més m'agrada es el voley. Vaig estar un any en un equip de voley, amb una companya de classe, la Raquel. Amb la Raquel també vaig estar un altre any anant a piscina. Ara no faig res.
No tinc res més a dir, ja us aniré mostrant diferents articles molt interesants, espero que us agradi i que el podeu gaudir!